Условна присъда за банкерка от Варна, присвоила 440 000 лева. 38-годишната Милена

...
Условна присъда за банкерка от Варна, присвоила 440 000 лева.
38-годишната Милена
Коментари Харесай

Условна присъда за банкерка, присвоила 440 000 лв.

Условна присъда за банкерка от Варна, присвоила 440 000 лв..

38-годишната Милена В. имала 7-годишен стаж в банката. Длъжността и́ била „ Специалист обслужване на клиенти " в един от клоновете и́ във Варна.

Работила на касово гише и боравела с парични суми в лв. и валута. Предвид длъжността си, приготвяла и изпращала по този начин наречените „ скъпи колета “, съдържащи парични суми до Централното ръководство на банката в София.

Периодично в банковия филиал се правили проверки на касите от комисия. Проверките обаче не следвали прецизно написаните правила, а процедурата се провеждала официално.

Знаейки това, Милена решила да присвои сума в евро поради по-високия номинал на купюрите им спрямо тези в лв.. За да не бъде уличена решила да прави фиктивни покупко-продажби с несъществуващи клиенти за продан на валута. Наложило се за задачата да сформира поредност от подправени документи.

В продължение на три месеца през 2015 година тя съумяла да присвои 440 000 лв..

За това закононарушение Варненският областен съд наложи наказване на Милена „ отнемане от независимост “  за период от 3 година, като осъществяването на наказването е отсрочено с 5-годишен изпитателен период.

Жената беше приета за отговорна и за съставянето на неистинен документи, за което получи наказване пробация.

За закононарушението като обвиняем се изправи и сътрудник на Милена В., заемал служба „ Мениджър оперативна активност “. В хода на правосъдното разследване обаче не бяха събрани доказателства, които да го уличават, той да е работил в съучастничество с 38-годишната жена и беше оневинен от съда.

Присъдата предстои на обжалване или митинг, оповестяват от пресцентъра на Окръжен съд - Варна.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР